Krijg jij last van pigmentvlekjes?

Daar ben je vast niet heel erg blij mee. Pigmentvlekjes noemen we hyperpigmentatie. Boosdoeners van het ontstaan hyperpigmentatie zijn: te veel zon, hormonen, wondjes, aanleg, actieve acne en op een gegeven moment kan ook leeftijd een rol gaan spelen.
De zon gaat dan te veel en onregelmatig melanine produceren waardoor de vlekjes ontstaan.

Om te zorgen dat het niet erger wordt is het belangrijk om je regelmatig in te smeren met met Sonnen. Heb je wondjes (acne), of last van huidirritaties pas dan extra op met de zon en een smeer nog een keertje extra. Ook is het verstandig om op het heetst van de dag de schaduw op te zoeken.
Maar zeker ook heel belangrijk: lekker genieten van al het goede wat de zon te bieden heeft en het het buiten zijn.

Wil je meer weten over wat te doen bij hyperpigmentatie of verstandig omgaan met de zon neem dan contact met mij op.