NUUD deodorant

een vegan anti-deodorant

Deze vegan deodorant is op magische wijze 3 tot 7 dagen effectief. Het staat voor frisse oksels; fris als een ijsberen tuinfeestje. Dat betekent fris zonder aluminium, parabenen, petrochemische rommel of andere nare ingrediënten. Ook geen zout trouwens of goedkoop parfum. En we doen niet aan drijfgassen of spuitbussen, daarom zit de nuud crème in een bioplastic tube van suikerriet.

Wat zit er wél in nuud?

Nuud bestaat uit slechts 10 natuurlijke ingrediënten.

Ecocert zilver, om de bacteriën die transpiratiegeur veroorzaken te remmen zodat transpiratiegeur voorkomen wordt.
Zilver is er in alle soorten en maten. Vaak wordt, om kosten te besparen, gebruik gemaakt van zilver oplossingen of zilver in deeltjes zo klein dat ze door het huidoppervlak kunnen dringen (nano zilver). In Nuud hebben we in plaats daarvan gebruik gemaakt van Ecocert micro zilver; veel grotere zilver deeltjes (die dus niet door de huid kunnen dringen) en daarbij is ons zilver geen oplossing; het zilver in Nuud is 99,9% puur.
Zilver heeft een natuurlijke antibacteriële werking. Het remt bacteriën dus op natuurlijke wijze.

Kokosolie, een zuiver product dat voor 100% van natuurlijke kokosolie wordt gemaakt.
Kokosolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.
Dit ingrediënt komt van de Ricinus communis. Dit is de wonderboom of wonderolieboom.  Wonderolie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Wonderbonen, waaruit de wonderolie komt, zijn aangetroffen in Egyptische tomben uit 4000 v.Chr. en het gebruik van wonderolie, werd beschreven door Griekse reizigers, onder wie Herodotos. In India is de olie al minstens sinds 2000 v.Chr.in gebruik en ook in China wordt zij al eeuwen gebruikt, voornamelijk medicinaal.

Zink oxide, deze wordt verkregen door zink te verhitten, waarna een puur wit poeder overblijft.
Zinkoxide zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt; daarnaast heeft het een beschermende werking. Daarom wordt het veel toegepast, onder andere in babyzalf. Om Nuud optimaal zijn werk te laten doen is het belangrijk dat de huid goed schoon is; de werkzame ingrediënten zijn dan het meest effectief.

Amandelolie
Olie van de amandelboom (Prunus dulcis, voorheen ook Prunus amygdalus) komt van de rozenfamilie en is een kleine loofboom met als vrucht de amandel.
Deze olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals olie- en linolzuur waardoor het extra verzorgend werkt. Daarnaast lost het niet op in water en verhoogt het de smeerbaarheid van producten.
Amandel olie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast verzorgt het een eventueel droge en of gevoelige huid.

Minerale klei
Stearalkonium bentonite is een combinatie van stearalkonium hectoriet en bentonietklei. Stearalkonium hectoriet is een mineraal dat is ontdekt in de buurt van het Amerikaanse stadje Hector. Bentonietklei ontstaat wanneer vulkanische as in aanraking komt met water. In de klei kunnen verschillende stoffen voorkomen. In het geval dat voornamelijk dit mineraal in de klei voorkomt noemen we deze dus stearalkonium bentonite.
Deze klei verbetert de smeerbaarheid en viscositeit (= stroperigheid); Het maakt de crème dun genoeg om goed te smeren, maar precies dik genoeg om goed te hechten.

Plantaardige emulgator is een natuurlijke emulgator verkregen uit glycerine en stearinezuur, enkel van plantaardige oorsprong.
Het zorgt ervoor dat de andere ingrediënten goed mengen zodat een fijne crème verkregen wordt die bij alle temperaturen fijn smeerbaar blijft.

Wonderolie extract
Dit ingrediënt komt van de Ricinus communis. Dit is de wonderboom of wonderolieboom.  Wonderolie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Wonderbonen, waaruit de wonderolie komt, zijn aangetroffen in Egyptische tomben uit 4000 v.Chr. en het gebruik van wonderolie, werd beschreven door Griekse reizigers, onder wie Herodotos. In India is de olie al minstens sinds 2000 v.Chr.in gebruik en ook in China wordt zij al eeuwen gebruikt, voornamelijk medicinaal.

Wonderolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.

Plantaardige mengverbeteraar
Propylene carbonate is een geur- en reukloze organische verbinding. In hoge concentraties kan het irriterend zijn, maar niet in de lage concentraties waarin het in cosmetica wordt verwerkt. Het bevordert de oplosbaarheid van stoffen waardoor alle ingrediënten goed mengen en een homogeen product ontstaat.

Copernicia cerifera cera, is carnaubawas en is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm.

Het geeft extra stevigheid en is niet oplosbaar in water waardoor Nuud niet te vloeibaar wordt, zeker bij hogere temperaturen (zomer).