Voorjaarshoning van onze eigen bijen

Ze zit weer in de pot (500 gr) en is te koop. De honing smaakt heerlijk!
Bovendien helpt honing van de lokale imker tegen hooikoorts. Dit komt omdat de honing van de lokale imker pollen en bacteriën bevat die van nature voorkomen in jouw omgeving. Het eten van deze lokale superfoods helpt je een weerstand op te bouwen en alergische reacties op diezelfde pollen te verminderen.

Maar je kunt ook een heel fijn masker maken van honing. Meng daarvoor 1 theelepel rauwe honing (dus niet de verhitte versie die vaak te vinden is in de winkel) met 1 theelepel yoghurt. Bij een vettere huid kun je eventueel nog enkele druppels limoensap toevoegen. Houdt ruimte rond de ogen en mond vrij en laat het masker 10 minuten inwerken. De huid voelt daarna heerlijk zacht aan.